O novém senátu teologické fakulty se rozhodne v listopadu

Jiří Janalík. Nový místopředseda senátu.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 12. června 2014, 09:10 - Text: Velena Mazochová

S ohledem na blížící se závěr funkčního období akademického senátu vyhlásili senátoři cyrilometodějské teologické fakulty na svém včerejším zasedání volby svých nástupců. Pro zbývající měsíce zároveň zvolili nového místopředsedu za studentskou komoru.

O novém složení akademického senátu na další tři roky rozhodnou členové akademické obce ve dnech 27., 28. a 29. listopadu. Volebním místem bude tradičně rotunda v hlavní budově na Univerzitní ulici. Ve čtvrtek a pátek 27. a 28. listopadu bude otevřena od osmi do třinácti hodin, v sobotu 29. listopadu budou voliči moci hlasovat od osmi do třinácti třiceti hodin.

„Mandát současného senátu končí k 31. lednu 2015. Podle platného volebního a jednacího řádu musí senát volby vyhlásit nejpozději dva měsíce předem,“ upřesnil předseda senátu Petr Mareček. Pro jejich zdárný průběh zvolili senátoři čtyřčlennou volební komisi, kterou tvoří studentští zástupci v čele s Radomírem Bužkem.

V posledních měsících svého volebního období bude současný senát zasedat v pozměněném složení. Členem studentské části senátu se stal Jan Berka, který nahradí čerstvou absolventku Marii Teodoru Novákovou. Do funkce místopředsedy byl místo ní zvolen studentský senátor Jiří Janalík.

Na posledním zasedání v tomto akademickém roce senátoři schválili zprávu o hospodaření fakulty za rok 2014, podmínky přijetí ke studiu pro akademický rok 2015/2016 a nový volební a jednací řád senátu. Projednán byl také návrh připravovaného doktorského studijního programu, který pod názvem Sociální a spirituální determinanty zdraví představil vedoucí Institutu sociálního zdraví Peter Tavel.

Na příštím zasedání se senátoři teologické fakulty sejdou 8. října.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.