Novým proděkanem teologické fakulty bude jmenován Tomáš Parma

Děkan Peter Tavel, nový proděkan Tomáš Parma a předseda fakultního senátu Jaroslav Franc (zleva).
Foto: Velena Mazochová
pondělí 12. října 2015, 07:50 - Text: Velena Mazochová

Vedení úseku zahraničních záležitostí teologické fakulty se od poloviny října ujme odborný asistent katedry církevních dějin a dějin křesťanského umění Tomáš Parma. V první fázi se chce nový proděkan věnovat zejména posílení výměnných zahraničních pobytů studentů.

„Výměnných pobytů máme na fakultě relativně málo. Ne snad pro to, že by nebyly připraveny potřebné struktury, ale protože se těch výjezdů studenti trochu obávají. Spíš je tedy třeba se snažit jim pomáhat a trochu je i tlačit, aby se báli méně a na výměnné pobyty do zahraničí jezdili,“ vysvětlil Parma.

O změně ve vedení fakulty informoval děkan Peter Tavel na prvním zasedání fakultního senátu v tomto akademickém roce. „K práci proděkana pro zahraniční záležitosti Tomáše Parmu doporučuje nejen část studia, které absolvoval v zahraničí, ale i jeho jazyková vybavenost, publikační činnost a dlouhodobé badatelské zkušenosti v zahraničních institucích ve Vatikánu, Belgii nebo Španělsku,“ uvedl děkan.

Děkan zároveň ocenil práci dosavadní proděkanky Martiny Pračkeové, která z funkce odstoupila na vlastní žádost. Část její původní agendy zahrnující celoživotní vzdělávání a vnější vztahy nyní převezme proděkanka pro organizaci a rozvoj Marta Lucie Cincialová. Tomáš Parma bude jmenován ke 14. říjnu, a doplní tak tým nejužšího vedení fakulty, v němž budou i nadále pracovat proděkan pro vědu a výzkum Vít Hušek a proděkan pro studijní a pedagogické záležitosti Petr Chalupa.

Historik a překladatel Tomáš Parma působí jako odborný asistent katedry církevních dějin a dějin křesťanského umění. Odborně se věnuje moravským církevním dějinám v 16. a 17. století, zejména postavě olomouckého biskupa Františka kardinála Dietrichsteina. V předchozích letech byl členem fakultního senátu i Akademického senátu Univerzity Palackého, kterému v letech 2010 – 2011 předsedal.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.