Na nový doktorský obor Sociální a spirituální determinanty zdraví se lze hlásit do konce května

Repro: Žurnál UP
úterý 5. května 2015, 09:06 - Text: Velena Mazochová

Možnost samostatné tvůrčí činnosti ve sféře celostního zkoumání problémů zdraví a nemoci nabízí nově akreditovaný doktorský obor teologické fakulty Sociální a spirituální determinanty zdraví. Uzávěrka přihlášek ke studiu, jež zatím v Česku nemá obdoby, byla stanovena na 31. května.

Jedinečný doktorský obor posiluje interdisciplinární přístupy při studiu problémů zdraví a nemoci, zohledňuje holistický pohled a využívá bio-psycho-socio-spirituální model zdraví.  Nabízí tak prostor ke zkoumání a vysvětlení některých fenoménů a souvislostí, které nelze pojmout v rámci jednotlivých specializací.

Zaměření nově akreditovaného oboru vychází z výzkumné orientace Institutu sociálního zdraví na teologické fakultě – OUSHI, který své odborné aktivity v oblasti sociálních determinant zdraví rozšířil o spirituální ­– religiózní i nereligiózní – složku. Fakultní pracoviště působí již tři roky především při formaci nových vědců, využívá kvalitní personální zázemí uznávaných českých i zahraničních expertů a je zárukou excelentního odborného zabezpečení.

S přijetím prvních uchazečů počítá fakulta od září. Přijímací řízení je plánováno na červen. Podrobné informace o náplni studia a požadavcích přijímacího řízení ZDE.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.