Katedra systematické teologie zve na hostovské přednášky k aktuálním etickým otázkám

Archivní foto: Tereza Darmovzalová
neděle 17. dubna 2016, 07:35 - Text: Velena Mazochová

Sérii tří přednášek předního polského experta na otázky bioetiky a sociální etiky připravila na příští týden katedra systematické teologie cyrilometodějské teologické fakulty. Pozvání přijal odborník z Teologické fakulty Opolské univerzity a člen expertní skupiny Polské biskupské konference Piotr Morciniec.

Témata svých vystoupení zaměří profesor Morciniec zejména na bioetické a sociální problémy závislostního chování nebo na aktuální souvislosti etických aspektů migrace. Polský host zároveň naváže na dosavadní spolupráci s olomouckou katedrou při řešení dvou projektů - fóra Bioetikové ve střední Evropě (Bioethicists in Central Europe) a Evropská společnost pro katolickou teologii.

„Nejenže se výborně orientuje v etických otázkách, které pálí současnou společnost, ale dokáže o nich mluvit lidským způsobem. Rozhodl jsem se ho pozvat, protože polský pohled může být pro naše studenty obohacující,“ uvedl hlavní organizátor Dominik Opatrný z pořádající katedry.

Vedoucí katedry bioetiky a sociální etiky Teologické fakulty Opolské univerzity Piotr Morciniec přijede do Olomouce v rámci středoevropského programu univerzitních mobilit Central European Exchange Program for University Studies (CEEPUS). První přednáška se uskuteční 19. dubna v učebně U 03 v hlavní budově fakulty v Univerzitní ulici. Další informace ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.