K dobru druhým a celé společnosti

Mše v kostele Panny Marie Sněžné.
Foto: Velena Mazochová
pondělí 23. září 2013, 12:48 - Text: Velena Mazochová

Poprosit o boží požehnání a dary víry pro začínající akademický rok přišli dnes do kostela Panny Marie Sněžné studenti a pracovníci cyrilometodějské teologické fakulty. Mši k zahájení prezenčního studia celebroval olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

„Prosíme o světlo víry, abychom dobře chápali, prosíme o moudrost, abychom dovedli dobře používat to, co jsme pochopili,“ uvedl olomoucký arcibiskup na úvod své homilie. Zdůraznil přitom důležitost lásky ve vztahu člověka k Bohu a k druhým lidem.

„Naše studium nás musí vést nejen k tomu, abychom rozumem zvládli a do paměti uložili všechno to, co se nám předloží v jednotlivých předmětech, ale abychom také správným způsobem zapracovali na sobě a vyrostli v osobnosti, které budou nejen odborně či vědecky kvalitně připraveni, ale osobnosti, které budou umět tyto věci dobře užívat a dávat do služby k dobru druhým a k dobru společnosti,“ zdůraznil arcibiskup.

Pro duchovní povzbuzení si budou moci studenti přijít na stejné místo také ve středu. Na první studentskou mši v tomto semestru je zvou členové Vysokoškolského katolického hnutí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.