Druhou šanci ke studiu se chystá využít téměř osm stovek uchazečů

Červnové první kolo přijímacího řízení na fakultě zdravotnických věd.
Ilustrační foto: Velena Mazochová
pondělí 17. srpna 2015, 08:30 - Text: Velena Mazochová

Poslední příležitost pro přijetí ke studiu na Univerzitě Palackého v příštím akademickém roce mají zájemci o obory přírodovědecké a cyrilometodějské teologické fakulty. Druhá kola přijímacího řízení proběhnou na konci srpna a začátkem září.

Ke studiu vybraných oborů přírodovědecké fakulty se ve druhém kole přijímacího řízení přihlásilo 657 uchazečů. Přijímací zkoušky jsou pro ně připraveny v termínech od 24. srpna do 3. září.

„Největší zájem byl o bakalářský obor aplikované informatiky v kombinovaném studiu, na které hlásí 61 zájemců. O zhruba deset méně jich podalo přihlášky ke studiu učitelské kombinace biologie s geologií a ochranou životního prostředí,“ upřesnil vedoucí studijního oddělení přírodovědecké fakulty Jiří Mazal. Celkový počet přihlášek na olomouckou přírodovědu letos přesáhl čtyři a půl tisíce.

Druhou šanci nabídla tradičně také cyrilometodějská teologická fakulta zájemcům o dva bakalářské obory. Ke studiu Charitativní a sociální práce v kombinované a prezenční formě se přihlásilo 95 zájemců, na obor Mezinárodní sociální a humanitární práce v prezenční formě obdrželo studijní oddělení 38 přihlášek. Přijímací zkoušky proběhnou ve dnech 25. – 26. srpna v prostorách olomoucké CARITAS – Vyšší odborné škole sociální, která oba obory ve spolupráci s teologickou fakultou zajišťuje.

Dalších šest fakult naplnilo kapacity otevíraných oborů už v prvním kole. Přihlášky do něj zaslalo přes třicet tisíc uchazečů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.