Druhé kolo pro dvě stovky uchazečů

Ilustrační foto: Marek Otava
pondělí 4. srpna 2014, 08:01 - Text: Velena Mazochová

Na konci července se definitivně uzavřela druhá kola přijímacího řízení na cyrilometodějské teologické fakultě a fakultě zdravotnických věd. Zájemce o vybrané studijní obory čekají přijímací zkoušky na konci srpna.

Druhého pokusu k přijetí na teologickou fakultu využilo celkem 145 uchazečů. Přihlášku podávali do bakalářského studijního programu Sociální politika a sociální práce, jehož výuka probíhá ve spolupráci s Caritas – Vyšší odbornou školou sociální Olomouc.

„Největší zájem měli uchazeči o studium oboru Charitativní a sociální práce. Do prezenční formy studia se na něj přihlásilo necelých čtyřicet a ke kombinovanému studiu padesát zájemců,“ upřesnila vedoucí studijního oddělení Jana Zajacová.

K přijetí k prezenčnímu studiu Mezinárodní sociální a humanitární práce obdržela fakulta téměř šedesát přihlášek. Přijímací zkoušky proběhnou ve dnech 26. a 27. srpna.

Do závěru července měli poslední možnost podání přihlášek také zájemci o studium navazujícího magisterského oboru Fyzioterapie. V rámci dodatečného přijímacího řízení, které fakulta zdravotnických věd vyhlásila na konci června, se do něj přihlásilo celkem 56 uchazečů.

Přijímací zkoušky jsou připraveny na 29. srpna a podle Aleny Cholinské ze studijního oddělení chce fakulta přijmout 24 uchazečů. Studium je určeno absolventům bakalářských studijních programů Rehabilitace nebo Specializace ve zdravotnictví.

Druhé kolo přijímacího řízení vyhlásila letos také přírodovědecká fakulta, která do uzávěrky v polovině července obdržela více než sedm stovek přihlášek. K přijímacím zkouškám se uchazeči dostaví na přelomu srpna a září.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.