Dobročinný bleší trh vynesl pro hospic neuvěřitelných osmdesát tisíc korun

Výtěžek „blešáku“ teologické fakulty předčil očekávání.
Foto: Velena Mazochová
úterý 2. prosince 2014, 13:17 - Text: Velena Mazochová

Konečná suma, kterou vynesl bleší trh na teologické fakultě, se vyšplhala na 80 148 korun. Příjemně překvapeni byli organizátoři i ředitel Hospice na Svatém Kopečku, na jehož podporu se dobročinná akce konala.

„Je to pro nás obrovské a milé překvapení. Předpokládali jsme, že půjde spíše o příspěvek. Nyní můžeme nakoupit dva sety polohovacích podložek a prostěradel do všech tří pater a ještě zvážit využití zbylých peněz,“ potvrdil ředitel svatokopeckého hospice Jiří Borik. Na pořízení pomůcek k lůžkům nevyléčitelně nemocných pacientů podle něj hospic spotřebuje zhruba 40 tisíc korun.

Na výtěžek, který by mohl předčit očekávání, se organizátoři těšili už v průběhu prodeje. „ Během dvou prodejních dní jsme tušili, že by v pokladně mohla být částka dostatečně velká minimálně na pokrytí nákupu pomůcek,“ uvedla hlavní organizátorka Kateřina Hamplová. Podle ní fakulta bleší trh v budoucnu zopakuje.

Prodej zboží na bleším trhu teologické fakulty probíhal ve čtvrtek a pátek minulého týdne. Přilákal stovky zájemců, kteří kromě nákupu rozmanitých předmětů s minimální cenou přispěli na dobrou věc. „Dobročinný bleší trh je jednou z aktivit školy, která se chce prezentovat nejen jako místo určené k bádání, studiu a výuce, ale také k dalším činnostem, které mohou obohatit nejen studenty, vyučující a zaměstnance, ale i kolegy z jiných fakult a širší veřejnost,“ uvedla proděkanka pro organizaci a rozvoj Lucie Cincialová.

O průběhu blešího trhu na teologické fakultě čtěte ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.