Cyrilometodějská teologická fakulta bude mít nový senát

Volby do akademického senátu teologické fakulty.
Fotogalerie: Velena Mazochová
pondělí 1. prosince 2014, 10:11 - Text: Velena Mazochová

Deset z dvanácti křesel akademického senátu cyrilometodějské teologické fakulty obsadí od února příštího roku noví senátoři. Rozhodly o tom volby v závěru minulého týdne.

O senátorské křeslo v komoře akademických pracovníků usilovalo 19 kandidátů, mezi nimi i všech osm dosavadních senátorů. Do studentské komory kandidovalo 13 nováčků.

Podle o protokolu o průběhu voleb získali největší počet hlasů odborní asistenti Jaroslav Franc z katedry pastorální a spirituální teologie, Jiří Pospíšil z katedry křesťanské výchovy a bývalá děkanka Ivana Vlková. Své mandáty z předchozího funkčního období obhájily pouze stávající místopředsedkyně Petra Sobková a senátorka Petra Potměšilová. Kompletně bude obměněna studentská komora, do níž už současní studentští zástupci nekandidovali.

Složení akademického senátu cyrilometodějské teologické fakulty pro funkční období od 1. února 2015 do 31. ledna 2018

Komora akademických pracovníků:

Pavel Černuška, Marcela Fojtíková Roubalová, Jaroslav Franc, Vít Hlinka, Jiří Pospíšil, Petra Potměšilová, Petra Sobková, Ivana Vlková

Studentská komora:

Karolína Čečilová, Roman Fajmon, Filip Mana, Šárka Vopařilová

Akademici i studenti vybírali 12 nových senátorů, kroužkovat přitom mohli maximálně osm akademiků a čtyři studenty. Platné volební lístky odevzdaly necelé dvě stovky voličů, což představuje 16procentní volební účast.

Děkan Peter Tavel vybíral kandidáty podle osvědčeného sociogramu. „Žijeme tady už léta a víme, kdo za sebou zanechává jakou stopu. Volil jsem lidi osobnostně zralé, kteří žijí pro fakultu a chtějí se pro ni angažovat,“ uvedl Tavel.  Senátní volby podle něj nepředstavují žádný politický zvrat. „Pokračujeme v tom, co se zde budovalo v uplynulých letech, a jde o to posbírat lidi, kteří tahají za jeden provaz a chtějí fakultě pomoci,“ uvedl Tavel.

Stávající senátoři teologické fakulty ukončí svou činnost posledního ledna příštího roku. O den později se rozběhne tříleté funkční období nově zvoleného senátu. Tvoří jej osm členů akademické komory a čtyři zástupci studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.