Cyrilometodějská teologická fakulta bude hospodařit s 39 miliony korun

Děkan Peter Tavel v diskusi s akademickou obcí.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 9. dubna 2015, 07:44 - Text: Milada Hronová

Vyrovnaný rozpočet s částkou necelých 39 milionů korun schválili včera senátoři cyrilometodějské teologické fakulty. Akademickému senátu ho předložil děkan Peter Tavel.

Příspěvek na studenty z ministerstva školství přesáhne letos 29 milionů korun. Druhou část rozpočtu tvoří finance získané z vědecké činnosti. Jedná se o částku 11,5 milionu korun za 1500 RIV bodů.

„Dalších více než sedmnáct milionů korun, na které fakulta letos dosáhne, jsou projektové, tedy účelově vázané prostředky,“ uvedl tajemník Ivan Drábek.

Před schválením návrhu rozpočtu tajemník fakulty informoval také o pětiprocentním meziročním poklesu počtu studentů, které ministerstvo financuje, o odvodech fakult na centrální jednotky univerzity, o kofinancování projektů VaVpI a příspěvku do solidárního fondu.

Navržený rozpočet schválili senátoři bez výhrad a bez širší diskuse. Během včerejšího jednání pak akademický senát přijal i výroční zprávu za loňský rok a vzal na vědomí Statut Univerzity Palackého. 

Před jednáním akademického senátu se děkan Tavel s proděkany sešel s akademickou obcí. Debatovalo se především o nedostatečné mobilitě studentů, jazykových bariérách a nutnosti evaluace.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.