Bleší trh na teologické fakultě: nepropásněte příležitost k levnému nákupu a dobrému skutku

Lidé přinášeli věci k prodeji až do posledního dne.
Foto: Velena Mazochová
pondělí 14. března 2016, 07:31 - Text: Velena Mazochová

Levně nakoupit, udělat radost sobě nebo druhým a zároveň přispět na dobrou věc mohou návštěvníci Dobročinného blešího trhu, který ve dnech 17. a 18. března pořádá cyrilometodějská teologická fakulta. Množství rozmanitých věcí za rozumnou cenu a s vysokou přidanou hodnotou najdou v její hlavní budově na Univerzitní ulici vždy od 10 do 18 hodin. Výtěžek podpoří olomoucké neziskové organizace Pamatováček a Středisko svaté Alžběty.

„Bude určitě co nabídnout, zájemci mohou nakoupit zejména oblečení, módní a bytové doplňky, knihy, hry, hračky i nádobí, vše v čistém a použitelném stavu,“ uvedla členka studentského organizačního týmu Eva Ohnisková. Návštěvníci levně pořídí také zánovní lyže, téměř nenošené pánské obleky, školní batohy, gramofonové desky, záclony, čajové soupravy nebo třeba žehličku. „Nejkrásnější jsou podle mého názoru staré stolní hodiny, přesně takové, jaké má moje babička v obýváku,“ doplnila Eva Ohnisková.

Věci, které mohli postrádat, přinášeli lidé k uskladnění v uplynulých dvou měsících. U vybraného zboží stanovili organizátoři předběžné ceny, u ostatních dojde možná i na tradiční smlouvání. „Většinou jsme určili minimální cenu a pak to půjde dohodou,“ doplnila studentka Monika Pospíšilová.

Výtěžek získaný z prodeje doplní dražba vybraných předmětů připravená na čtvrtek 17. března od 14 hodin. Jako jedno z hlavních lákadel do ní studenti zařadili snídani s děkanem fakulty Peterem Tavelem.

Organizátoři by pro každého z adresátů podpory rádi vybrali minimálně dvacet tisíc. „Pamatováček za získané peníze vybuduje zastínění venkovních prostor, kam v létě praží slunce. Středisko svaté Alžběty je použije na nákup kompenzačních pomůcek,“ upřesnila Kateřina Hamplová, pod jejímž vedením studenti akci připravují.

Dobročinný bleší trh pořádá fakulta už podruhé. Při loňské premiéře nakoupili lidé zboží za více než 80 tisíc korun. Peníze byly věnovány na podporu Hospice na Svatém Kopečku, který za ně pořídil pomůcky k lůžkům svých nevyléčitelně nemocných pacientů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.