Zdravé Vánoce podle pedagogické fakulty

Ilustrační foto: SXC
sobota 1. prosince 2012, 12:43 - Text: Pavel Konečný

Vánoce a zdraví je název interaktivního vzdělávacího workshopu, který se uskuteční 12. prosince na pedagogické fakultě.

„Cílem workshopu je zaměření se na význam zdraví a zdravého životního stylu i v období Vánoc, které často mívají nádech konzumního způsobu života doprovázeného nezdravým jídlem a pitím, zvýšenou konzumací alkoholu, nízkou pohybovou aktivitou a samozřejmě stresem,“ vysvětlila Michaela Hřivnová z Centra výzkumu zdravého životního stylu.

Workshopová část je založená na principu zážitkové pedagogiky. „Účastníci si mohou vyzkoušet nácvik relaxačních technik, zacvičit jógu, připravit zdravé vánoční mlsání či prožít interaktivní práci s tělem,“ doplnila Hřivnová.

Připraven je také bohatý doprovodný program s nabídkou širokého spektra edukačních materiálů od poruch příjmu potravy až po rizikové chování na internetu či závislostního jednání a také ochutnávky „zdravého“ občerstvení nebo ukázky líčení.

Akce je určena primárně pro pedagogy, ale také pro studenty i další zájemce o zdraví a zdravý životní styl. Účastníci se musí registrovat na www.ccv.upol.cz, kde lze nalézt pozvánku, detailní program i přihlášku.

Vstup na vzdělávací workshop je zdarma. Účastníci obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Na přípravě a organizaci interaktivního vzdělávacího workshopu participují pracoviště pedagogické fakulty Centrum výzkumu zdravého životního stylu, Centrum celoživotního vzdělávání, katedra primární a preprimární pedagogiky a katedra psychologie a patopsychologie. Vánoce a zdraví připravuje v Olomouci také Katedra výchovy ke zdraví Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně s odbornými společnostmi. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.