Začátek prázdnin byl ve znamení promocí

Promoce ve Slovanském domě.
Foto: Milada Hronová
pondělí 1. července 2013, 14:00 - Text: Milada Hronová

Zhruba dvě stovky absolventů pedagogické fakulty převzalo dnes ve Slovanském domě diplom, který je opravňuje používat titul bakalář. Slavnostní promoce se dnes konaly hned pětkrát.  

„Jsem přesvědčena, že profese pedagoga patří i dnes mezi nejvznešenější povolání. Trvale totiž platí moudrá slova, že vzdělávat a vychovávat je nejtěžší úkol, který je možný člověku uložit,“ řekla k absolventům děkanka Libuše Ludíková.

Zdůraznila, že diplom sám o sobě držitelům nezaručuje, že jsou kvalitními odborníky. „Záleží pouze na vás, jak v budoucím životě zúročíte znalosti, které jste v průběhu svého vysokoškolského studia získali. Je pouze na vás, jak je dále budete rozvíjet,“ uvedla Ludíková.

Hned zrána přísahalo na děkanské žezlo 40 absolventů oborů Speciální pedagogika předškolního věku a Speciálně pedagogická andragogika. 

„Za nás za všechny chci prohlásit, že budeme ve své profesi odpovědně plnit své povinnosti, že budeme dbát na to, abychom byli dobrými pedagogy a abychom co nejlépe přispěli nejen k výchově mládeže, ale i k rozvoji našeho školství,“ řekla Marie Vysloužilová z Prostějova.

Absolventka Speciálně pedagogické andragogiky v kombinované formě si studium na univerzitě vybrala pro její renomé. „Měla jsem konkrétní představu o oboru, který jsem chtěla studovat. Už před třemi lety to byla jistá volba. Jsem spokojena,“ dodala šťastná Vysloužilová. Nyní od fakulty očekává rozhodnutí, zda byla úspěšná i u přijímacích zkoušek do navazujícího magisterského studia.

Olomoucká pedagogická fakulta poskytuje vysokoškolské vzdělání budoucím učitelům a dalším pedagogickým pracovníkům pro různé druhy škol mateřských, základních a středních, školských i mimoškolských výchovných a vzdělávacích zařízení. Zaměřuje se také na přípravu pracovníků z oblasti státní správy a samosprávy. 

Promoce se na fakultě uskuteční ještě v následujících třech dnech. Společně s bakaláři obdrží své diplomy i absolventi navazujícího magisterského studia.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.