Výzkumně vzdělávací areál přivítá studenty už v letním semestru

Dostavba pedagogické fakulty.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 2. ledna 2014, 08:18 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta završila stavební práce na dostavbě svého Výzkumně vzdělávacího areálu. V letním semestru již začne nově zbudovaný objekt sloužit studentům i pedagogům.

„Stavba je hotová. Nyní vybavujeme učebny i laboratoře nábytkem, dopravujeme a instalujeme přístroje,“ uvedla děkanka Libuše Ludíková. Potvrdila, že dveře hlavního vchodu ze Žižkova náměstí se příchozím otevřou již 6. ledna. Slavnostní otevření celého areálu se pak uskuteční 22. ledna. „V letním semestru bude pedagogická fakulta fungovat na Žižkově náměstí již ve standardním režimu,“ dodala Ludíková.

Výzkumně vzdělávací areál pedagogické fakulty o celkové ploše 5304 metrů čtverečních je naplněním dlouholeté snahy o vytvoření důstojného a inspirujícího prostředí pro vzdělávání, vědu i výzkum ve spojení s přípravou budoucích učitelů a dalších odborníků pro oblast školství.

Nově vybudované učebny a odborně specializované a vývojové laboratoře umožní prohloubení výzkumu v oblasti speciálněpedagogické, pedagogické i oborově didaktické. Fakulta nyní může rozšířit i své výzkumné zaměření v oblasti nových vzdělávacích a informačních technologií, v oblasti kybergroomingu či kybermobbingu, ale i biologické systematiky, ekologie a biodiverzity. Součástí areálu je i plánované výzkumné centrum akcentující výzkum moderních technologií pro usnadnění integrace a vzdělávání osob s handicapem.

Dostavba fakulty trvala dva a půl roku a stála bezmála 300 milionů korun.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.