Vystavená díla čekají na svou obhajobu

Orel a muž. Bakalářská práce Alžběty Trombikové
Foto:Milada Hronová
sobota 30. srpna 2014, 08:50 - Text: Milada Hronová

Podkroví Konviktu zaplnily bakalářské a magisterské práce z katedry výtvarné výchovy.  Jejich autoři se společně s komisí a dalšími zájemci setkají v pondělí. I tentokrát budou obhajoby závěrečných prací veřejné a mohou rozproudit zajímavé diskuse.

„Většina ze studentů bakalářského programu se snažila obhájit své práce už v květnu, aby mohla nastoupit do magisterského studia. Nyní se chystají k obhajobě vesměs ti, kteří dokončují magisterské studium,“ uvedla Taťána Šteiglová z katedry výtvarné výchovy.

První zářijové ráno se tak v Konviktu shromáždí třináct studentů a vyčká rozhodnutí, v jakém čase se jednotlivé obhajoby uskuteční. Teprve poté, kdy skončí poslední z prezentací, komise vyhlásí výsledky.

„Vzhledem k tomu, že obhajoba každé z prací potrvá půl hodiny, budeme to pro nás všechny něco jako maratonský běh,“ dodala s úsměvem Šteiglová, která vyučuje užitou a textilní tvorbu.

V rozsahu půl hodiny student bude svou práci nejprve prezentovat, poté promluví vedoucí práce i oponent. Obhajoby jsou na katedře výtvarné výchovy otevřené a následné diskuse o dílech se může zúčastnit kdokoliv.  

„Pro svou bakalářskou práci s názvem Orel a muž jsem si zvolila komiks, který mne fascinuje již od dětství. Jeho možnosti jsou téměř neomezené. Pro mne je komiks magickým propojením slova a obrazu, dvou věcí, které stále znovu a ráda vyhledávám,“ uvedla Alžběta Trombiková v prezentaci své práce, kterou obhájila už v jarním termínu.

Za zdařilou považuje její práci i vedoucí Tomáš Chorý, který ocenil perfektně zvládnutou techniku akvarelu. „Autorka realizovala svůj vlastní scénář o muži, který hledal nejvyšší horu. Drobné připomínky bych měl jen k technickému zvládnutí výsledné tiskoviny, myslím tím ořezy nebo písmo. Nic to ale nemění na tom, že celek působí kompaktně a osobitě,“ prohlásil Chorý.

Obhajoby tří bakalářských a deseti magisterských prací začnou v pondělí 1. září od 8 hodin. 

 

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.