Více peněz bude mít letos i pedagogická fakulta

Ilustrační foto:
Imrich Veber
středa 27. března 2013, 11:57 - Text: Milada Hronová

Akademicky senát pedagogické fakulty dnes přijal rozpočet na rok 2013. Jeho celková suma dosahuje 131 milionů korun, což je o 868 tisíc více než vloni.

Navýšení rozpočtu je dáno tím, že univerzita jako celek má letos k dispozici více financí. Jak uvedla děkanka Libuše Ludíková, původní materiály však naznačovaly, že by pedagogická fakulta měla být výpočtem poškozena v ukazateli podle počtu studentů.

„Ministerstvo školství každoročně snižuje počet financovaných studentů. Ten je pak prostřednictvím univerzitní metodiky přepočítán na jednotlivá pracoviště,“ řekla senátorům Ludíková. Nastavená metodika je podle ní pro fakultu nevýhodná.

Stejně jako v posledních dvou letech by pedagogická fakulta měla mít i letos méně financovaných studentů než bez použití metodiky. „Na základě analýzy a následného jednání s rektorem dostane pedagogická fakulta přes dva miliony korun ze Solidárního fondu univerzity,“ objasnila Ludíková. Dodala, že tyto peníze budou použity výhradně na fungování jednotlivých pracovišť fakulty.

Schvalování rozpočtu je v současné době hlavním bodem jednání akademických senátů všech osmi fakult univerzity.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.