Vědecká rada pedagogické fakulty má tři nové členy, včetně primátora

Skrutátorem při volbě nových radních byl i předseda akademického senátu Jan Michalík.
Foto: Pavel Konečný
středa 24. června 2015, 07:29 - Text: Pavel Konečný

Akademický senát pedagogické fakulty včera na svém zasedání zvolil ři nové členy vědecké rady fakulty. Stali se jimi Martin Žilínek, Štefan Chudý a současný olomoucký primátor Antonín Staněk.

Nové členy vědecké rady navrhl děkan Čestmír Serafín. Martin Žilínek je jediným profesorem pedagogiky, kterého v této chvíli pedagogická fakulta má. Štefan Chudý je docentem na Ústavu pedagogiky a sociálních studií a primátor Staněk byl donedávna proděkanem fakulty.

Z vědecké rady odcházejí Alena Petrová, Bohumil Novák a Zdeněk Novotný, kteří zároveň opouštějí fakultu.

První zasedání vědecké rady je plánováno na 22. září, ale zasedání senátu bylo poslední v tomto akademickém roce, proto bylo nutné k volbě přistoupit. „Sice by se ze zákona nic nestalo, kdybychom je nedoplnili, ale v radě by převažoval počet externích členů nad interními a snížil by se tím i počet pro hlasování,“ objasnila proděkanka Libuše Ludíková.

Pro zvolení potřebovali noví členové nadpoloviční většinu všech senátorů, kvórum 11 naplnil Antonín Staněk, ostatní dva kandidáti jej o jeden hlas předčili. Ze 17 přítomných a hlasujících senátorů se proti novým členům vyjádřili vždy maximálně dva (v případě Žilínka žádný). Zdrželo se nejvíce pět senátorů (opět šlo o Žilínka).

Více o vědecké radě ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.