V republice je nejlepší. E-Bezpečí převzalo první cenu na Ministerstvu vnitra

Kamil Kopecký (třetí zleva) a jeho kolegové převzali ocenění na Ministerstvu vnitra ČR.
Foto:archiv E-Bezpečí
pátek 26. února 2016, 09:17 - Text: Milada Hronová

Projekt E-Bezpečí Pedagogické fakulty Univerzity Palackého zvítězil v národním kole prestižní soutěže Evropská cena prevence kriminality za rok 2015. Diplom za skvělé umístění převzal Kamil Kopecký, vedoucí projektu se svými kolegy na Ministerstvu vnitra České republiky.  

Vzdělávací aktivity pro rodiče i děti zaměřené na bezpečné využívání internetu, řešení problémů se šikanou na sociálních sítích nebo provoz online poradny jsou nejdůležitějšími aktivitami pedagogů Univerzity Palackého, kteří jsou zapojeni do projektu E-Bezpečí. Že má jejich práce smysl nyní potvrdilo vynikající umístění, získané v národním kole prestižní soutěže Evropská cena prevence kriminality za rok 2015.

„Máme radost a umístění si velmi vážíme. Vnímáme jej jako signál, že není naše práce zbytečná,“ řekl Kamil Kopecký, vedoucí projektu Centra prevence rizikové virtuální komunikace pedagogické fakulty (PRVoK). Doplnil, že zástupci Ministerstva vnitra už reprezentovali Českou republiku prostřednictvím projektu i v Lucembursku, a to na konferenci Eurepean Crime Prevention Award. Tam E-Bezpečí skončilo čtvrté.

E-Bezpečí se za dobu své existence významně vepsalo do povědomí veřejnosti svým zaměřením na prevenci bezpečného chování dětí a mládeže v prostředí internetu.  Kromě vzdělávacích aktivit projekt provozuje online poradnu, která ročně řeší téměř 300 případů spojených se zneužíváním internetových technologií. Od začátku projektu pomohla více než 1500 klientům z celé republiky, naposledy to bylo při odhalení muže, který po internetu zneužil 33 dívek. Projekt zaštituje i řadu výzkumných šetření zaměřených na výskyt rizikových jevů v prostředí internetu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.