Úplně jiný příběh

Malba Barbory Bártové.
Repro: Žurnál UP
čtvrtek 3. ledna 2013, 07:30 - Text: Milada Hronová

Malby, kresby, grafiky a fotografie deseti studentů katedry výtvarné výchovy budou od 9. ledna k vidění v Městském klubu Litovel. Chystané instalace s názvem Úplně jiný příběh se účastní i dvě Slovinky, stážistky programu Erasmus. 

„Jedná se o tradiční lednovou výstavu. Před pár lety jsem se jí jako studentka Ateliérů kresby a intermédií také účastnila,“ řekla Žurnálu Monika Beková, posluchačka doktorského studijního programu a zároveň kurátorka chystané instalace. 

Podle Bekové spojuje letošní výstava studenty různých ročníků i tvorbu různých ateliérů. Propojením děl studentů, kteří se někdy vzájemně neznají, vzniká nový, zcela jiný příběh. Odtud pochází i inspirace, která organizátory dovedla k názvu instalace.

„Při výběru prací jsem se držela toho, aby příběhy jednotlivých děl spolu ve výstavním prostoru komunikovaly. Divák sám potom může hledat a nacházet mezi nimi spojovatele. Může si vytvořit či převyprávět svůj vlastní příběh,“ doplnila Beková.

Vernisáž výstavy Úplně jiný příběh se uskuteční ve středu 9. ledna v 17 hodin ve Výstavní síni Městského klubu Litovel na náměstí Přemysla Otakara.

Vystavují: Barbora Bártová, Michaela Casková, Jakub Čuška, Ivana Ivanovská, Jolana Lažová, Jan Knitl, Nika Lopert, Veronika Němcová, Anna Tengesdal a Radek Tomanec.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.