Univerzita Palackého otevřela dvě rekonstruované budovy v Purkrabské ulici

Slavnostním přestřižením pásky otevřela pedagogická fakulta rekonstruované objekty v Purkrabské ulici.
Fotogalerie:Milada Hronová
středa 2. září 2015, 15:54 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého dnes slavnostně otevřela nová pracoviště ve dvou zrekonstruovaných budovách v Purkrabské ulici. Kromě moderních laboratoří, učeben a pódia na nádvoří objektu se vysokoškoláci mohou také těšit na prostory určené k nácviku terapií i samostudiu.

„Rekonstrukcí byl vytvořen unikátní výukový i výzkumný prostor s prvky umělecké povahy. V historické budově, která svými základy spadá do 14. století, se podařilo skloubit výzkum s výukou přírodovědného a biologického charakteru. Zároveň zde vzniklo místo pro vzdělávání speciálních pedagogů v oblasti dramaterapie a muzikoterapie,“ zdůraznil děkan fakulty Čestmír Serafín. Všechny prostory jsou bezbariérové.

„Využili jsme také nádvoří, kam jsme umístili malé pódium pro studenty zabývající se dramaterapií či muzikoterapií. Počítáme i s tím, že se zde budou pořádat koncerty studentů hudební výchovy nebo vernisáže posluchačů výtvarné výchovy,“ doplnil děkan Serafín.

Studenti a učitelé budou mít k dispozici nové laboratoře a také zázemí pro výuku specializovaných dovedností.

Zajímavé prostory včetně pódia na nádvoří ocenil i Jiří Langer z Ústavu speciálně pedagogických studií. „Část ústavu v Purkrabské ulici sice pracovala již dříve, nyní zde však vzniká jakési detašované pracoviště věnující se arteterapii, dramaterapii a muzikoterapii,doplnil. V opravených budovách dnes sídlí i katedra biologie, která získala také moderní mikroskopy a nové přístroje.  

Projekt „Centrum pro výuku a výzkum UP – Purkrabská“ podpořený z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) odstartoval 1. října 2011. Výdaje projektu činily bezmála 74 milionů korun.

Prezentace k rekonstrukci (Powerpoint)
Video k otevření (MP4)


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.