Tři dny plné promočních slibů

Absolventi Slavnostní promoce ve Slovanském domě.
Foto: Milada Hronová
úterý 9. října 2012, 15:19 - Text: Milada Hronová

Více než tři sta absolventů bakalářského i navazujícího magisterského studia nejrůznějších oborů Pedagogické fakulty Univerzity Palackého převzalo v těchto dnech vysokoškolský diplom, který dokládá získání akademického titulu. Ve třech říjnových dnech se do praxe rozešli především mladí učitelé základních i středních škol.

„Dnešek se stává jedním z nejslavnostnějších dnů v našem životě,“ řekl v závěrečné řeči za studenty Jiří Kamenný, absolvent navazujícího magisterského studia oboru Speciální pedagogika-technická výchova. „Všichni jsme udělali tečku za jednou, musím podotknout, že velmi důležitou etapou našeho života. Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří nám předávali své odborné vědomosti a zkušenosti a pomáhali při řešení různých problémů,“ dodal Kamenný. Poté předepsanou řeč společně s talárem odevzdal k využití dalším absolventům.

Modrá je dobrá, ale na vysoké škole platí, že červená je lepší. Slavnostní promoční akt někteří již bývalí studenti fakulty absolvovali s červeným diplomem.

„Studium bylo náročné. Nyní se budu snažit najít práci a uplatnit se ve školství. Studoval jsem totiž proto, abych učil,“ řekl Žurnálu Jan Macík, absolvent, který navazující magisterský obor Učitelství výtvarné výchovy pro základní umělecké školy absolvoval s vynikajícím prospěchem. Podle něj je výukou výtvarné výchovy na školách často opovrhováno a chtěl by, aby se zlepšila. „Praxi jsem absolvoval na jedné z místních základních škol. Rád bych na této škole pracoval a je škoda, že zatím nemá volné místo,“ uvedl Macík.

Promoce pedagogické fakulty proběhly v prostorách Slovanského domu od prvního do devátého října.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.