Studenti speciální pedagogiky z Univerzity Jana Amose Komenského mohou dostudovat v Olomouci

Ilustrační foto: Imrich Veber
čtvrtek 5. února 2015, 17:29 - Text: Pavel Konečný

Studenti ohrožení neudělením akreditace oboru Speciální pedagogika – učitelství na pražské Univerzitě Jana Amose Komenského (UJAK) mohou dostat šanci k dokončení svého studia na Univerzitě Palackého.

Studijní obor Speciální pedagogika je jedním z klíčových oborů, který nabízí a dlouhodobě rozvíjí olomoucká pedagogická fakulta. Ta nyní intenzivně analyzuje, jak obsahově propojit studium realizované na UJAK se studiem na olomoucké univerzitě.

„V současné době se zabýváme možností nabídnout studentům speciální pedagogiky pokračování jejich studia. Pedagogická fakulta má platné akreditace pro bakalářské, navazující magisterské i ‚dlouhé‘ magisterské a doktorské studijní programy ve speciální pedagogice, některé dokonce i v anglické a ruské verzi. U části z nich jde o učitelsky zaměřené obory,“ uvedl Jiří Langer, zástupce ředitele Ústavu speciálněpedagogických studií. 

„V současné chvíli bohužel nemůžeme říct přesný počet studentů, kterým bychom byli schopni vytvořit odpovídající podmínky. I při případném přesunu studentů totiž musí zůstat zachována vysoká kvalita studia speciální pedagogiky na pedagogické fakultě v Olomouci,“ doplnila proděkanka Libuše Ludíková.

Pedagogická fakulta se však bude snažit najít řešení pro vyšší počet studentů, neboť pro řadu z nich může aktuální situace znamenat významný problém, včetně uznání kvalifikace pedagogických pracovníků.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.