Studenti rozzářili oči nemocným dětem, předali jim sbírku hraček

Dárky pro Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc.
Fotogalerie: Milada Hronová
čtvrtek 19. prosince 2013, 15:31 - Text: Milada Hronová

Deset posluchačů speciální pedagogiky předalo dětem hospitalizovaným na dětské klinice olomoucké fakultní nemocnice hračky a knížky ze sbírky Daruj hračku.

„Původně jsme vyhlásili sbírku pouze pro hematoonkologické oddělení dětské kliniky. Nakonec jsme se ale dohodli, že dárky ze sbírky budou rozděleny po celé klinice,“ uvedla za studenty Jana Kasáčková. Dětských knížek byly tři plné krabice. Pouze na hematoonkologickém oddělení zůstanou jen omyvatelné dřevěné a plastové hračky.

Sbírku Daruj hračku zorganizovala Asociace studentů speciální pedagogiky poprvé. „Chtěli jsme děti trochu rozveselit, a tak jsme si pro ně připravili i klaunovské převleky. Před tím, než si děti hračky rozebraly, jsme si i společně zazpívali,“ doplnila Kasáčková.

Připomněla, že Asociace studentů speciální pedagogiky obnovila vloni svou činnost a myšlenka sbírky pro děti byla jednou z prvních. „Chtěli jsme zpříjemnit vánoční období dětem, které ze zdravotních důvodů nemohou být doma,“ dodala studentka speciální pedagogiky Markéta Knedlová.

Sbírka Daruj hračku se koná každoročně napříč Českem, poprvé se k ní připojila i olomoucká pedagogická fakulta. Podle studentů byl o sbírku na pedagogické fakultě velký zájem. Hračky a knížky shromažďovali organizátoři do 18. prosince. „Myslím si, že se sbírka setkala s úspěchem. Na jaře bychom chtěli uspořádat podobnou sbírku pro Azylový dům pro matky s dětmi,“ dodala Kasáčková.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.