Studenti pozitivně zhodnotili kvalitu výuky na pedagogické fakultě

Akademický senát pedagogické fakulty se seznámil s výsledky evaluace za letní semestr.
Foto: Milada Hronová
neděle 29. května 2016, 07:45 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta hodnotila kvalitu své výuky. Prostřednictvím informačního systému STAG tak učinila za letní semestr. Šetření se účastnilo 842 studentů, z nichž 351 dokonce využilo možnost komentářů. S výsledky, které jsou pro fakultu nadmíru pozitivní, se seznámil akademický senát.

„Jsme spokojení jak s výsledky evaluace, tak i s počtem studentů, kteří se jí účastnili. A nejvíc si vážíme toho, že z necelé tisícovky studentů připojilo tři sta ke svému hodnocení i komentář,“ řekl Milan Klement, proděkan pro informační a vzdělávací technologie. Nyní by se k výsledkům hodnocení měli vyjádřit vedoucí pracovišť.

„Jejich stanoviska bude možné k anketám připojit. Studenti tak budou moci zaznamenat, jestli dotyčná pracoviště na jejich připomínky reagují. Určitě by se k výsledkům hodnocení mělo vyjádřit i vedení fakulty,“ dodal proděkan Milan Klement.

Kvalitu výuky evaluovala pedagogická fakulta za období letního semestru poprvé prostřednictvím informačního systému STAG. Hodnocení se uskutečnilo ve třech kategoriích. První sada otázek se týkala obsahu předmětu, druhá vyučujícího a třetí se pak věnovala sebehodnocení studenta, tedy míře jeho zapojení do studia.

K evaluačním aktivitám přistupuje pedagogická fakulta i s odkazem na blížící se změnu legislativy. „Od července by měl současnou Akreditační komisi nahradit Akreditační institut, který bude vysokým školám udělovat tak zvanou institucionální akreditaci. Ty vysoké školy, které na ni dosáhnou, si budou řídit kvalitu v mnoha oblastech samy. Jednou z nich bude právě vyhodnocování kvality výuky. S výsledky nynějšího hodnocení seznámím vedoucí pracovišť. Určitě budeme s výsledky pracovat,“potvrdil děkan fakulty Čestmír Serafín.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.