Student pedagogické fakulty organizuje sbírku hraček pro děti

Repro: Žurnál UP
neděle 15. června 2014, 11:50 - Text: Velena Mazochová

Shromáždit co nejvíce hraček pro děti v Olomouckém kraji – takový je záměr studenta pedagogické fakulty Kryštofa Pokorného, který inicioval charitativní sbírku Daruj radost. Do čtvrtého července mohou dobrovolní dárci donést nové i použité hračky na tři sběrná místa v Olomouci.

Sbírka bude rozdělena do zařízení pro ohrožené děti, dětských center, školek se speciálními vzdělávacími potřebami i na dětská oddělení v nemocnicích. „Vše samozřejmě záleží na tom, kolik hraček se nám podaří vybrat,“ upřesnil student předškolní pedagogiky.

Dobrovolnické činnosti se věnuje už několik let a pro svůj projekt chce nadchnout i své okolí. „Domnívám se, že člověk by se měl snažit nejdříve pomáhat ve svém nejbližším okolí a pokud se mu to daří, může pomoc šířit i dál,“ uvedl Pokorný.

Sbírka s mottem „Daruj radost, daruj hračky, které mají srdce!“ už nadchla vedení některých škol, které chtějí vyhlásit vlastní sběrný týden. Do akce se v Olomouci zapojí například Základní škola Hálkova nebo Církevní gymnázium Německého řádu. Podporují ji také známé tváře, například fotbalista Tomáš Hořava nebo zpěvačka Monika Povýšilová.

„Byl bych rád, kdyby moje sbírka přesáhla i hranice Olomouckého kraje a inspirovala ostatní mladé lidi ke konání společensky prospěšných aktivit v jejich komunitě,“ přiblížil svůj cíl Pokorný.

Hračky v dobrém stavu je možné odevzdat v olomoucké Mateřské škole Blanická vždy od pondělí do pátku od 7 do 15 hodin, v dětské herně Mraveniště ve všední dny od 10 do 18 hodin a v sobotu od 14 do 18 hodin nebo ve Slovanském domě v pondělí od 9 do 11 hodin a ve středu od 13 do 14 hodin.

Aktuální informace o charitativní akci je možno sledovat ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.