Student Jan Gregar novým senátorem pedagogické fakulty

Skončily doplňovací volby do studentské komory Akademického senátu pedagogické fakulty UP.
Foto: Milada Hronová
pátek 25. října 2013, 14:32 - Text: Milada Hronová

Jan Gregar byl dnes zvolen novým senátorem studentské komory akademického senátu pedagogické fakulty. Mezi čtyřmi kandidáty posbíral v doplňovacích volbách nejvíc hlasů. Prvním jeho počinem v nové funkci bude příští týden volba děkana.

„Nevím, jestli podpořím svým hlasem Čestmíra Serafína. Znám jej jako učitele, neboť vede katedru, na které studuji. Ale nevím nic o jeho práci, která souvisí se stávající funkcí proděkana, i když některé jeho projekty znám a vím, že se věnuje i dostavbě vědecko-výzkumného areálu fakulty. Napřed se chystám přečíst si jeho teze,“ řekl Gregar.

Uvedl, že jisté představy o fungování akademického senátu má. „Nehodlám fungovat jako figurka. Rád bych byl mluvčím studentů a věřím, že se stejně jako doposud nebudu bát projevit svůj vlastní názor,“ dodal nový senátor studentské komory senátu.

Volby trvaly tři dny. „Vzhledem k tomu, že část studentů je už na praxi, část studuje v kombinované formě a naopak část jich už ve čtvrtek odjíždí, rozhodli jsme se zorganizovat volby v několika dnech. Takto měl každý možnost volit,“ vysvětlila předsedkyně volební komise Helena Skarupská.

Z celkového počtu 4587 členů akademické obce se voleb zúčastnilo jen 273 studentů a přednášejících. Jan Gregar, posluchač prvního ročníku navazujícího studia Učitelství anglického jazyka a Učitelství technické a informační výchovy získal 118 hlasů.

Volby nového děkana pedagogické fakulty se uskuteční 31. října. Jediným kandidátem na tuto funkci je Čestmír Serafín. Aby se stal děkanem, musí získat 11 hlasů, tedy nadpoloviční počet z jedenadvacetičlenného akademického senátu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.