Státnice na staveništi, přijímačky po celém městě

Stavební práce ztěžují život na pedagogické fakultě.
Foto: Milada Hronová
pátek 14. června 2013, 14:06 - Text: Milada Hronová

Na pedagogické fakultě skončily státní závěrečné zkoušky. Fakulta je zvládla i přesto, že se kvůli dostavbě výzkumného areálu proměnila ve staveniště.

„Státní závěrečné zkoušky se nám podařilo uskutečnit i přes prostorové komplikace. Stejně jako dokončení výuky letního semestru. Některá pracoviště fungují v naprostém provizoriu,“ řekla děkanka Libuše Ludíková. Stavba Výzkumně vzdělávacího areálu dramaticky zasahuje do života fakulty a podle vedoucí studijního oddělení Libuše Lysákové se také přijímací zkoušky uskuteční na různých místech Olomouce.

„Největší skupiny budou v příštím týdnu skládat přijímací zkoušky ve Slovanském domě. V úterý a ve čtvrtek proběhnou přijímačky také v prostorách právnické fakulty a od pondělka do čtvrtka se uchazeči o studium sjedou do Konviktu. Konat se budou i v učebnách na Purkrabské ulici,“ vyjmenovala Lysáková.

V době letních prázdnin bude hlavní budova pedagogické fakulty na Žižkově náměstí téměř uzavřená. V provozu bude hlavní budova až na konci srpna. Stavební práce skončí 30. září. „Poté začneme prostory vybavovat nábytkem a technikou,“ uvedla Ludíková . Stavební firma by měla fakultu definitivně opustit 15. listopadu.

Výzkumně vzdělávací areál s plochou přes pět tisíc metrů čtverečních se připravuje od roku 2006. Má naplnit dlouholeté snahy o vytvoření důstojného a inspirujícího prostředí pro vzdělávání, vědu i výzkum ve spojení s přípravou budoucích učitelů a dalších odborníků pro školství. Ve výši necelých 300 milionů korun je dotován evropským operačním programem Výzkum a vývoj pro inovace i rozpočtem České republiky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.