Škola aktivního stárnutí: zbývá posledních pět míst

Ilustrační foto z předchozího ročníku Letní školy aktivního stárnutí.
Foto: Univerzita třetího věku
pátek 27. července 2012, 08:43

Pohybové aktivity, přednášky o zdravém životním stylu, zdravém vaření, ale také činnosti jako arteterapie a muzikoterapie, to vše čeká účastníky připravované Letní školy aktivního stárnutí. Nabitý program čtvrtého ročníku této školy sice začne až 27. srpna, už dnes je však jeho kapacita téměř zaplněna. 

 „Studentem naší letní školy se může stát v podstatě kdokoliv, respektive každý, jemuž je nad pětapadesát let.  Účast na kurzu je omezena pouze kapacitně. V tuto chvíli máme volných posledních pět míst,“ řekla Žurnálu garantka letní školy Lenka Fasnerová.

 V letošní nabídce čeká seniory speciální cvičení zaměřené na zdravá záda. Jedná se o cvičení s flexi-barem, speciální pružnou tyčí, která je určena k aktivaci hlubokých zádových svalů. Připraveno je také cvičení na velkých míčích, nordic walking či funkční trénink na Krankcycle, což je speciální stroj, určený k procvičení převážně horní poloviny těla, tedy břicha, zad a paží. „Je to jedinečný kardiotrénink, skutečná novinka v oblasti rehabilitace a fitness,“ dodala Fasnerová.

Program Letní školy aktivního stárnutí bude probíhat vždy dopoledne v Centru pohybu ve Farského ulici. „V rámci muzikoterapie se účastníkům školy nabídne přednáška s workshopem na téma Bubnování, forma relaxace. Tuto část programu povede Ivoš Batoušek, umělecký vedoucí souboru Dumping Drums a lektor bubenické školy,“ sdělila Fasnerová.

Podle Fasnerové bude praktická část  programu každodenně doplněna přednáškou. Ta poslední s názvem Vliv pohybových aktivit na lidský organismus se uskuteční 31. srpna.

(map)

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.