Serafín bude mít pět proděkanů

Dosavadní děkanka Libuše Ludíková a budoucí děkan Čestmír Serafín.
Foto: Milada Hronová
středa 15. ledna 2014, 17:02 - Text: Milada Hronová

Zvolený kandidát na děkana pedagogické fakulty Čestmír Serafín seznámil akademický senát s představou o složení nejužšího týmu svých spolupracovníků. Pětice proděkanů začne vést jednotlivé resorty od února.

„Při sestavování týmů proděkanů jsem měl velké dilema, chtěl jsem spojit odbornost, zkušenost i znalosti týmu kolegů, s kterými jsem strávil na fakultě mnoho hodin. Zároveň jsem chtěl do vedení fakulty vnést nové představy, nové myšlenky,“ uvedl Serafín. I pro následující období let 2014–2018 se rozhodl, že proděkanské úseky rozčlení do pěti celků.

Úsek zahraničních vztahů a internacionalizace povede Vojtěch Regec z Ústavu speciálněpedagogických studií. Nově zvolený děkan Serafín považuje tento úsek za určující pro další rozvoj fakulty. Připustil, že pedagogická fakulta má v této sféře rezervy. Její výkon je čtyřikrát nižší v porovnání s průměrem na univerzitě.

Proděkanem pro studijní záležitosti hodlá jmenovat vedoucího katedry společenských věd Antonína Staňka, který by měl mimo jiné vytvořit koncepci studijní agendy pro období 2014–2018.

Ve funkci proděkanky pro organizaci, rozvoj a celoživotní vzdělávání hodlá Serafín ponechat Hanu Marešovou z katedry českého jazyka a literatury. Informačním a vzdělávacím technologiím se nadále bude věnovat Milan Klement z katedry technické a informační výchovy.

Úsek vědy, výzkumu a doktorských studií povede nově Libuše Ludíková, členka Ústavu spěciálněpedagogických studií, která své děkanské období ukončí k 31. lednu.

„Vážím si všech kolegů, s kterými jsem ve vedení fakulty strávil spoustu let a každý z nich je ten, s kým bych chtěl strávit i to následující období. Pět proděkanů už je víc, než bychom možná chtěli. Jejich počet je však stále ovlivněn tím, že probíhají rekonstrukční a jiné procesy, které vyžadují rozšířený tým,“ doplnil Serafín. Funkce děkana se ujme 1. února.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.