Senát jednal o vědecké radě i vedení fakulty a věnoval se praxím

Pedagogická fakulta Foto: Milada Hronová
čtvrtek 13. února 2014, 15:43 - Text: Milada Hronová

Senátoři pedagogické fakulty se dnes souhlasně vyjádřili k novému složení vedení fakulty i k novému složení vědecké rady fakulty. V diskusi se společně věnovali problematice praxí.

Přestože akreditační komise má v podmínkách akreditací všech učitelských studijních oborů jednoznačně stanovenou podmínku praxí, některé studijní kombinace ji v současné době téměř znemožňují. Problém nastává také při kontrolovatelnosti studentů na školách metodiky.

Problém s kontrolou

„Stává se, že řada metodiků studenty vůbec nevidí. Je nutné, aby se metodici, členové kateder studentům na praxi věnovali, proto se budeme snažit, aby první praxi absolvovali naši posluchači v Olomouci,“ uvedl proděkan pro studijní záležitosti Antonín Staněk. Dodal, že se brzy sejde s řediteli fakultních škol, na níž bude jednat o prohloubení spolupráce.

Děkan Serafín zdůraznil, že se fakulta bude věnovat tématu praxí i příští rok při kompletní reakreditaci studijních oborů.

Nová vědecká rada a vedení

Akademický senát také jednomyslně přijal děkanem navržené nové složení Vědecké rady pedagogické fakulty.  „Vycházel jsem ze stávajícího složení. Současnou jedenadvacetičlennou sestavu tvoří zástupci kateder i ústavů. Doplnil jsem ji externími členy tak, aby celkové složení proporčně odpovídalo oborům,“ řekl Serafín.

Senát se souhlasně vyjádřil i k novému vedení fakulty. Pětičlennou sestavu proděkanů tvoří proděkanka pro vědu, výzkum a doktorská studia Libuše Ludíková, proděkan pro studijní záležitosti Antonín Staněk, proděkan pro zahraničí Vojtěch Regec, proděkanka pro organizaci, rozvoj a celoživotní vzdělávání Hana Marešová, proděkan pro informační a vzdělávací technologie Milan Klement. Tajemníkem fakulty zůstává Milan Tomášek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.