S Dávidlem na gauči

Původní sestava.
Foto: Divadlo Dávidlo
pondělí 22. října 2012, 15:12 - Text: Milada Hronová

Divadelní uskupení Dávidlo chystá na středu 24. října večer plný překvapení. Připravené představení Na gauči nabídne v olomouckém Letním kině pásmo vystoupení svých členů i dostatečný prostor pro reakce diváků.

"Záměrem večera bude sdílet s našimi diváky jeden hrací prostor, kde každý bude mít možnost vystoupit a podělit se s námi o svůj pohled na svět či se jen pobavit nad pohledy ostatních diváků a samozřejmě i nás, herců. Vše bude dovoleno, nic zakázáno," vzkazuje Zuzana Zimová, členka divadla Dávidlo. Představení Na gauči je určeno široké veřejnosti.

Dávidlo nemá stálou scénu. "Vždy jsme volili aktivní formu divadla, s našimi představeními diváka navštěvujeme. První rok naší existence jsme se věnovali především pouličním performancím," doplňuje Zimová. Zároveň připomíná loňskou inscenaci s názvem ŠémHamFórUm, kterou Dávidlo pojalo formou boalovského divadla. Hrálo se v prostředí Konviktu na spodním parkánu.

Dávidlo vzniklo v září roku 2009 jako iniciativa tří studentek speciální pedagogiky a oboru Dramaterapie. Tehdy začalo spolupracovat devět nadšenců, kteří se rozhodli alternativně a autorsky reagovat na svět kolem sebe. "Bylo nás osm studentů speciální pedagogiky a jeden výtvarné výchovy. Postupně někteří odešli, jiní se naopak přidali. Čtvrtý rok naší existence drží pohromadě nejen studenti, ale také i pracující, z nichž někteří stíhají práci dokonce kombinovat se studiem," uvádí Zimová.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.