Purkrabská se vylidňuje, čeká ji oprava za 67 milionů

Budova pedagogické fakulty v Purkrabské ulici.
Foto: Milada Hronová
úterý 3. prosince 2013, 07:51 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta se chystá opravit budovu v Purkrabské ulici. Kromě pracovišť pedagogické fakulty se z ní do konce prosince vystěhuje i několik pracovišť cyrilometodějské teologické fakulty. 

Stěhování postihne Ústav speciálně pedagogických studií a katedru biologie. Ta se přesune do prostor na Fischerově koleji. Z Purkrabské ulice se bude stěhovat i učebna, pracovna a sklad katedry hudební výchovy. 

„Vybavení bude deponováno do prostor katedry v Konviktu, kam přesuneme i výuku,“ řekl zástupce vedoucího katedry Jaromír Synek. Dodal, že v souvislosti s reorganizací, která zasáhne stávající provoz učeben a výrazně omezí i kapacitu cvičeben, požádala tato katedra o grant z Fondu rozvoje Univerzity Palackého. Modernizaci stávajícího vybavení i vytvoření nové odborné učebny využívané studenty jako cvičebnu by pomohl vyřešit.  

„Nemyslím si, že by přesun znamenal pro naše pracoviště nějakou zásadní komplikaci. Přestěhujeme se na třídu 1. máje, kde se v tuto chvíli dokončují stavební úpravy. Budeme mít velikostně srovnatelné prostory,“ uvedla proděkanka cyrilometodějské teologické fakulty Martina Pračkeová.  

Z objektu v Purkrabské ulici se vystěhuje do konce prosince katedra křesťanské výchovy, oddělení jazyků, které je součástí katedry filozofie a patrologie, Institut sociálního zdraví, knihovny i administrativa.

Rekonstrukcí objektu v Purkrabské získá pedagogická fakulta výukové, přednáškové a laboratorní prostory, doplněné o zázemí pedagogů a studentů s nezbytnými skladovacími prostory. Rekonstrukci za zhruba 67 milionů korun pokryje dotace z evropských fondů. Pro potřeby výuky a výzkumu bude pedagogická fakulta moci prostory plně využívat od konce roku 2015.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.