Promoční ráno pro pětadvacet bakalářů

Absolventky speciální pedagogiky předškolního věku.
Fotogalerie: Milada Hronová
úterý 14. října 2014, 07:52 - Text: Milada Hronová

Ověnčeni vědomostmi, dovednostmi a znalostmi základního vysokoškolského studia. S pedagogickou fakultou se včera rozloučilo pětadvacet bakalářů – absolventi speciální pedagogiky předškolního věku převzali své vysokoškolské diplomy. 

Za obětavost a dobrou vůli zformovat z dnešních absolventů vzdělané a schopné pedagogy poděkovala v auditoriu Dana Hyblová, pro niž se Univerzita Palackého stala na několik let druhým domovem. „Myslím, že nemluvím jen za sebe, prožili jsme zde několik let se stovkami přednášek a cvičení, prošli řadou zkoušek a poznali tady řadu přátel,“ uvedla ve své řeči za absolventy Hyblová.

Na Olomouc bude mít hezké vzpomínky i absolventka Ivana Švestková, která už zhruba tři roky pracuje v mateřské škole nedaleko Brna. V bakalářské práci se věnovala fonematickému sluchu v mateřské škole. 

„Využila jsem i své praktické zkušenosti. Přestože i v mateřské škole je vysokoškolské vzdělání potřebné, ke studiu navazujícího magisterského programu se nechystám, čekáme rodinu,“ dodala Švestková.

Ke studiu navazujícího magisterského programu se nechystá i Anežka Ábelová. „Nedostala jsem se. Začala jsem tedy pracovat jako asistentka pedagoga,“ řekla Ábelová, která svou bakalářskou práci zasvětila tyflopedické problematice. 

„Tyflopedie mě zajímá a chtěla bych se jí věnovat i v budoucnu. Dnes jsem ale ráda, že se mi podařilo ukončit bakalářské studium. Na promoci se přišla podívat celá má rodina, takže nyní půjdeme slavit,“ dodala absolventka. 

Během slavnostního ceremoniálu se s absolventy rozloučila i proděkanka Libuše Ludíková. „Věřím, že i když vaše studium bylo spjato s řadou odříkání, bylo naplněno i řadou krásných chvil, které přinesly úspěšné výkony ve studiu. Věřím, že se s řadou z vás se potkám při dalších studiích. Univerzita Palackého je vám k dalšímu vzdělávání otevřená,“ řekla Ludíková.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.