Po osmi dnech voleb má nový senát i pedagogická fakulta

Ilustrační foto: Žurnál UP
úterý 15. dubna 2014, 08:38 - Text: Milada Hronová

AKTUALIZOVÁNO - Snad nejvíce volebních dnů věnovali novým senátorům voliči na pedagogické fakultě. Akademický senát volili studenti a akademičtí pracovníci osm dní a jeho výsledné složení je pro nastávající funkční období z větší části obměněné.   

Z 4258 oprávněných voličů jich na pedagogické fakultě hlasovalo 1065. „V pětadvacetiprocentní volební účasti tvořili naprostou většinu studenti,“ uvedl předseda volební komise Václav Klapal.

Nový 21členný senát tvoří zcela obměněná sedmičlenná studentská část. V akademické části senátu obhájili svá senátorská místa Jiří Langer, Lucia Pastieriková, Michal Růžička, Kateřina Stejskalová, Pavel Svoboda a Jan Michalík. Zbylých osm členů v komoře vyučujících usedne do senátorských křesel poprvé. Nový akademický senát se poprvé sejde ve středu 23. dubna. Schůzi bude do zvolení nových orgánů řídit docentka Eva Urbanovská.

Osmidenní senátní volby narušilo pouze shromáždění několika kandidátů do fakultního senátu, na němž René Szotkowski, Kamil Kopecký a studentka Pavlína Bonková rozdávali studentům koláčky v době voleb, což volební řád zakazuje. „Abychom tím nezpůsobili opakování voleb a nepoškodili ostatní kandidáty, rozhodli jsme se rezignovat,“ vysvětlil Kopecký.

Volby se uskutečnily ve dnech 4.–11. dubna. Společně s výběrem členů fakultního senátu hlasovali voliči i pro senátory do „velkého“ senátu univerzity.

Sezam nových senátorů pro období 2014–2017

Akademičtí pracovníci: 

Jiří Langer – 357 hlasů

Kateřina Vitásková – 330 hlasů

Lucia Pastieriková – 328 hlasů

Michal Růžička – 307 hlasů

Kateřina Stejskalová – 282 hlasů

Pavel Svoboda – 273 hlasů

Jan Michalík – 273 hlasů

Jitka Skopalová – 227 hlasů

Eva Urbanovská – 201 hlasů

Alena Opletalová – 200 hlasů

Ivona Dömischová – 195 hlasů

Zuzana Bartsch Veselá – 194 hlasů

Jitka Petrová – 193 hlasů

Pavel Neumeister – 186 hlasů

Studenti: 

Hana Majerová – 212 hlasů

Tereza Keprdová – 208 hlasů

Lucie Šebková – 196 hlasů

Jakub Kadlec – 188 hlasů

Olga Malinovská – 184 hlasů

Vojtěch Přecechtěl – 175 hlasů

Lucie Šustková – 140 hlasů


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.