Pedagogové vidí příštího děkana v Čestmíru Serafínovi

Jediný navržený kandidát Čestmír Serafín (uprostřed).
Foto: Milada Hronová
úterý 24. září 2013, 11:46 - Text: Milada Hronová

Možnost podat návrh na kandidáta na příštího děkana pedagogické fakulty vypršela 20. září. Do tohoto data obdržela volební komise dva dokumenty, oba navrhují, aby se děkanem pro příští funkční období stal dosavadní proděkan pro výstavbu a rozvoj fakulty Čestmír Serafín. Souhlas či nesouhlas s kandidaturou vyjádří navržený kandidát do konce září.

„Zvláštní komise sestavená za účelem volby kandidáta na děkana se sešla dnes. Doručené návrhy splňují předepsané formální náležitosti. Nyní zjistíme, zda navržený kandidát na funkci děkana splňuje náležitosti stanovené obecně závaznými právními předpisy a oslovíme jej s dotazem, zda s kandidaturou souhlasí, či nikoliv. Výsledek bude znám 30. září,“ uvedl předseda volební komise Jaromír Synek.

Právo podat návrh na kandidáta na funkci děkana pedagogické fakulty má každý člen nebo skupina členů akademické obce fakulty. Současná děkanka Libuše Ludíková již kandidovat nemůže, protože jí vyprší druhé funkční období.

Volby děkana pedagogické fakulty se uskuteční 31. října. Nový děkan by se měl ujmout funkce 1. února příštího roku. V čele fakulty bude do konce ledna 2018.

Akademický senát pedagogické fakulty bude také volit nové členy do své studentské komory. Návrhy na kandidáty tohoto grémia mohou do kanceláře senátu putovat od 30. září do 14. října. Doplňovací volby do studentské komory se pak uskuteční ve dnech 23.–25. října.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.