Pedagogická fakulta se představí v Konviktu

Ilustrační foto: Pavel Konečný
úterý 20. listopadu 2012, 10:12 - Text: Milada Hronová

Kvůli dostavbě Výzkumně vzdělávacího areálu Pedagogické fakulty Univerzity Palackého se Den otevřených dveří této fakulty výjimečně uskuteční v prostorách uměleckého centra.

Podle děkanky Libuše Ludíkové nabízí pedagogická fakulta otevřené vzdělání v obrovském množství oborů bakalářské, magisterské i doktorské úrovně studijních programů. „Všechny studijní programy jsou zde akreditovány až do roku 2016, doktorské studijní programy dokonce do roku 2018,“ řekla Ludíková.

Bohatý program na netradičním místě

Den otevřených dveří má seznámit uchazeče s nabízenými studijními programy a obory, ale také představit fakultu jako vědecko-výzkumné pracoviště. „Jako prostředí provázané se zahraničními partnery i s oblastí praxe, jako přátelské místo pro studium, kde je dobré nastartovat svou budoucnost,“ zdůraznil Pavel Neumeister, proděkan pro studijní záležitosti. Pestrý program začne v pátek 23. listopadu ve 12 hodin, skončí v pět hodin odpoledne.

V atriu Konviktu se fakulta chystá prezentovat všechny své katedry a ústavy. „Uchazeči mohou zhlédnout dramaterapeutické performance, vyzkoušet si chůzi se slepeckou holí, zásady provázení nevidomého člověka, jízdu na invalidním vozíku, navštívit výstavu prací studentů Výtvarné tvorby, vyzkoušet si didaktické možnosti matematických a technických stavebnic či zjistit, jaké seznamovací akce pro prváky je čekají po přijetí ke studiu,“ dodal Neumeister.

Žádné scio testy

Pedagogická fakulta nevyužívá scio testů. Přijímací řízení si organizuje sama. „Testy studijních předpokladů, které připravujeme, se snažíme přizpůsobit učitelské profesi. Student si je může vyzkoušet i nanečisto,“ uvedla děkanka. Tvrdí, že absolventi pedagogické fakulty nekončí na úřadech práce. „Jejich příprava na fakultě je taková, že se mohou uplatnit i v jiných oborech,“ řekla Ludíková.

Dostavba Výzkumně vzdělávacího areálu je v plném proudu

Pedagogická fakulta doposud užívala církevní nebo vojenské budovy. „Poprvé v historii staví fakulta objekt, který umožní na moderním základě, s moderními technologiemi a v moderních prostorách komplexní přípravu budoucích učitelů, případně studentů neučitelských profesí. V nové budově za 250 milionů korun vzniknou učebny, laboratoře i aula,“ řekl docent Čestmír Serafín, proděkan pro výstavbu a rozvoj fakulty. Zároveň potvrdil, že kolaudace objektu proběhne v září 2013.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.