Pedagogická fakulta předává diplomy

Promoce v auditoriu pedagogické fakulty.
Fotogalerie: Milada Hronová
úterý 1. července 2014, 15:16 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta žije v tomto týdnu především promocemi. Jen za včerejšek a dnešek obdrželo vysokoškolský diplom na 400 bakalářů, zítra převezmou pomyslnou promoční štafetu magistři.

V novém auditoriu fakulty budou promoce pokračovat do čtvrtka. 

„Chtěla bych do praxe. Absolvovala jsem všechny základy speciální pedagogiky, znakový jazyk, braillovo písmo, mohla bych být tedy asistentem některého z žáků či studentů s handicapem,“ uvedla absolventka speciální pedagogiky a komunikačních technik Libuše Dvořáková.

Do navazujícího magisterského studia se nedostala. „Možná to zkusím příští rok. Nejtěžší byly asi státnice. Ve své bakalářské práci jsem se věnovala přechodu zdravotně postižených do samostatného života, zaměřila jsem se na státní sektor, na to, jak Česká republika podporuje osoby s handicapem v zaměstnávání, v samostatném bydlení,“ vysvětlila Dvořáková.

Při promocích se vždy ujímá slova i jeden z absolventů. Kromě díků dnešní řeč vyjadřovala příslib toho, že absolventi pedagogické fakulty se budou snažit býti dobrými pedagogy, kteří ze všech svých sil přispějí k výchově mládeže i rozvoji českého školství. 

Slavnostně odění účastníci těchto ceremoniálů brázdí ulice Olomouce už několik dní – v minulém týdnu se se svými absolventy loučily například přírodovědecká a lékařská fakulta, fakulta tělesné kultury i cyrilometodějská teologická fakulta. V těchto dnech se promoce konají i na filozofické fakultě a před sebou je mají fakulta zdravotnických věd a právnická fakulta.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.