Pedagogická fakulta podpořila děti z domova

Klára Hrubá z Centra celoživotního vzdělávání předává dar v dětském domově.
Foto: Veronika Machowská
pondělí 4. listopadu 2013, 14:19 - Text: Milada Hronová

Výtvarné pomůcky, knížky, omalovánky a další dárky dostaly od pedagogické fakulty děti v Dětském domově v Janovicích u Rýmařova. 

„Věříme, že jsme tak alespoň zčásti přispěli k jejich možnosti vzdělávat se prostřednictvím her a zábavy. Snad náš dar učiní jejich svět barevnější,“ uvedla za fakultu proděkanka Hana Marešová. Podle ní je správný rozvoj křehké dětské psychiky důležitý.

„Dar přišel velmi vhod. Zvláště nyní v období podzimu, kdy máme méně venkovních aktivit, děti výtvarné potřeby pilně využívají. Univerzitní dárky jsou spojeny také s osobní návštěvou. Na zahradě dětského domova si všichni v srdečné atmosféře společně hráli. Za dětský domov upřímně děkuji,“ řekla ředitelka Alena Horká.

Dodala, že na výběru knížek, pracovních listů, omalovánek a dalších výtvarných potřeb byl cítit velký zájem zapojených osob a jejich snaha vybrat pro děti vše co nejpěknější a kvalitní.

Centrum celoživotního vzdělávání pedagogické fakulty pomáhá také díky projektu KIVA, který pracuje na principu sociální investice.

Kiva Microfunds je nezisková organizace, která umožňuje poskytovat také finanční půjčky přes internet lidem v rozvíjejících se zemích. Usiluje o maximální průhlednost financování a nechává na samotných donátorech, koho a jakou částkou podpoří. Po jejím splacení se finanční částka opětovně vkládá na podporu dalších záměrů s cílem přispět ke zlepšení životní úrovně lidí v třetím světě.

„Centrum celoživotního vzdělávání tento projekt finančně podporuje už druhým rokem. Loni jsme podpořili kambodžskou porodní asistentku Ghandu, letos Justuse z Ugandy,“ doplnila Veronika Machowská z Centa celoživotního vzdělávání. Oba podle ní žádali o bezúročné půjčky, aby zajistili vzdělání svých dětí a měli na jejich školné.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.