Pedagogická fakulta má nové propagační video

Ilustrační fotogalerie: AVS
čtvrtek 5. listopadu 2015, 07:04 - Text: Milada Hronová

Pedagogická fakulta má nové propagační video. Poprvé ho představuje právě v těchto dnech v Brně, na evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus.

Pedagogická fakulta připravuje nový spot každý rok.  „Vždy je to práce především našich studentů. A i v tom letošním se snažíme zájemcům o studium představit fakultu, její prostředí, laboratoře, dílny i ateliéry. V několika minutách přibližujeme také naši nabídku vzdělávacích technologií a moderních výukových metod,“ řekl Čestmír Serafín, děkan fakulty. Propagační videa fakulty byla podle něj doposud připravována zejména studenty fakulty, a to oboru Speciální pedagogika se zaměřením na dramaterapii. Letošní spot navíc vznikl ve spolupráci se studenty a především absolventy katedry divadelních a filmových studií filozofické fakulty pod supervizí Audiovizuálních služeb univerzity (dále jen AVS).

Podle Martina Müllera z AVS inklinují studenti ve své tvorbě většinou k videu s hranou akcí. Letos zvolili téma Každý má svého učitele. Po řadě diskusí zvítězili tři protagonisté: Albert Einstein, Salvator Dalí a Jaromír Jágr. Natáčelo se v historické třídě v přerovském muzeu, v olomoucké základní škole Na Hradě i v prostorách pedagogické fakulty.

„Video vychází z krátkých příběhů a situací, které demonstrují význam a potenciál pedagogické činnosti. Naše představa je odvozena od nenásilného humoru a lehce poetického nazírání minulosti. Vycházeli jsme z myšlenky, že každá výjimečná postava, ať už se jedná o umělce, sportovce či vědce, měla svého učitele, mentora, který ji v pozitivním slova smyslu ovlivnil,“ vysvětlil Lukáš Masner, režisér a kameraman, zároveň absolvent katedry divadelních a filmových studií filozofické fakulty.

Jak dodal, dobrý spot by měl být především divácky atraktivní, musí zaujmout prakticky od prvního záběru, překvapovat vtipem a originalitou. Měl by udržet pozornost a všechna sdělení artikulovat velmi jemným a nenásilným způsobem tak, aby se divák necítil být příliš manipulován. „Snad se nám to podařilo,“ doplnil Lukáš Masner.

Kromě představení spotu na evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus bude pedagogická fakulta video prezentovat i na chystaném Dni otevřených dveří 20. listopadu.

Spoty v jednotlivých částech níže:

1.

2.

3.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.