Pedagogická fakulta imatrikulovala své nové studenty

Imatrikulace na pedagogické fakultě.
Fotogalerie: Milada Hronová
středa 14. října 2015, 09:59 - Text: Milada Hronová

Na tři sta padesát posluchačů prvních ročníků složilo před děkanem pedagogické fakulty imatrikulační slib. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v aule fakulty.

„Stáváte se součástí dvaadvaceti tisícové obce studentů Univerzity Palackého, z níž zhruba čtyři a půl tisíce jsou posluchači pedagogické fakulty. Věřím, že právě tato fakulta vrchovatě naplní Vaše představy o univerzitním studiu,“ řekl novým studentům Čestmír Serafín, děkan fakulty.

Před nováčky hovořil o osobním přístupu pedagogů, novém vybavení, rekonstruovaných objektech i o nabídce fakultních poraden. „Vysokoškolské studium nabízí svobodu i řadu výhod, ale jednu velkou odpovědnost. Budete muset složit v daných termínech zkoušky. Všem tedy přeji úspěšné studium, pevné zdraví, dostatek vůle i sil. Užijte si nádherná studentská léta v Olomouci,“ řekl studentům děkan Serafín.

„Budu studovat matematiku se zaměřením na vzdělání a zeměpis. Matematika mne vždycky bavila a ráda bych ji v budoucnu i učila. Pokud se mi podaří dostudovat, chtěla bych učit na druhém stupni základní školy. Jsem přesvědčena, že uplatnění mít budu,“ věří vysokoškolačka Kristýna Kavková. Také Michaela Stroblová prozradila, že povolání pedagoga je pro ni jednoznačně nejlepší volba. „Odmalička jsem chtěla být učitelka a věřím, že se mi to jednou splní, řekla studentka základů společenských věd a výchovy ke zdraví. 

Noví posluchači složili slib a převzali imatrikulační list. Během slavnostního aktu získali také informace o fungování akademického senátu.

„Studenti jsou pevnou částí akademického senátu. Pokud se při studiu setkáte s problémem, jehož řešení by mohlo spočívat v úpravě fakultních dokumentů nebo organizace výuky, neváhejte a obraťte se na své zástupce v senátu! Přeji vám, aby léta, která strávíte v Olomouci, patřila k těm nejlepším v životě,“ popřál novým posluchačům pedagogické fakulty Jan Michalík, předseda fakultního akademického senátu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.