Pedagogická fakulta hledá možnosti, jak pomoci studentům Univerzity Jana Amose Komenského

Ilustrační foto: Milada Hronová
čtvrtek 24. září 2015, 07:30 - Text: (map)

Ministryně školství Kateřina Valachová svolala mimořádné pracovní jednání se zástupci pedagogických fakult. Diskutovala s nimi o řešení situace více než 700 studentů Univerzity Jana Amose Komenského (UJAK), kteří nebudou moci pokračovat na této škole ve studiu. Škole nebyla prodloužena akreditace oboru Speciální pedagogika.

„Cílem ministerstva školství, pedagogických fakult i UJAK je, aby do 30. září byl na webových stránkách ministerstva zveřejněn harmonogram přijímacích řízení na tento rok,“ řekla po schůzce ministryně Valachová. Jednání se zúčastnil i Čestmír Serafín, děkan Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Potvrdil, že i Univerzita Palackého aktivně hledá cesty, jak studentům UJAK pomoci.

„Podnikáme organizační kroky, abychom jim mohli nabídnout obory, umožňující jejich vystudování a získání potřebné kvalifikace. Pro aktuální informace doporučujeme sledovat webové stránky pedagogické fakulty a Ústavu speciálněpedgogických studií,“ uvedl Serafín.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.