Pedagogická fakulta chystá první Den otevřených dveří doktorských studií

Den otevřených dveří na pedagogické fakultě.
Foto: Milada Hronová
pondělí 9. března 2015, 07:59 - Text: Milada Hronová

Všechny podstatné informace o přijímacím řízení, organizaci, obsahu i jednotlivých částech doktorského studia nabídne na pedagogické fakultě nový Den otevřených dveří. Doktorské programy akreditované v českém, anglickém i ruském jazyce fakulta představí v pátek 20. března.

„Předsedové oborových rad jsou připraveni poskytnout zájemcům veškeré informace o tom, co doktorské studium vyžaduje i nabízí, informace o tom, jaké jsou jeho podmínky. Jsem přesvědčena, že pro studenty přicházející z jiných univerzit, bude přímý kontakt důležitý,“ uvedla proděkanka Libuše Ludíková. 

Pedagogická fakulta připravuje pro doktorandy řadu nových aktivit.  Chystá sérii přednášek českých i zahraničních odborníků, které mají zkvalitnit studia. Paralelně se zaměřuje i na zkvalitnění cizojazyčných programů, na posílení rozsahu cizojazyčné literatury. Doktorské studijní programy nabízí studentům prezenční i kombinované formy.

„Chceme zvýšit kvalitu, atraktivitu a zároveň se i přiblížit modelům, které jsou nastaveny pro doktorské studijní programy v zahraničí. Doktorská studia maximálně podporujeme mimo jiné proto, že i jejich prostřednictvím si fakulta vychovává své adepty pro vědecký výzkum ve společenskovědných oborech,“ doplnila Ludíková.

Doktorské studium nabízí absolventům možnost dále se vzdělávat a všestranně rozvíjet svůj profesní i osobní potenciál, včetně zahraničních stáží. „Díky nim jsem se zdokonalila v rovině oboru a samozřejmě jsem si zlepšila jazykové dovednosti. Zkušenosti z USA a Francie mi přinesly řadu zajímavého. Setkala jsem se s jinými modely vysokého školství i praxe oboru a zlepšila se v angličtině a francouzštině,“ shrnula Hana Majerová, studentka doktorského studijního programu Speciální pedagogika se zaměřením na tyflopedii.

Uchazeč o studium by podle Majerové měl být motivovaný zájemce se znalostí oboru a všeobecným přehledem včetně jazykových kompetencí. Potenciální doktorand by měl také vědět, jakému výzkumu se chce v průběhu studia věnovat.

Den otevřených dveří – doktorská studia Ph.D. se uskuteční 20. března, v zasedací místnosti děkanátu pedagogické fakulty od 14:00 do 16:00.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.