Nový proděkan Pavel Neumeister chystá fakultu na akreditace

Mgr. Pavel Neumeister, Ph.D.
Od prosince nový proděkan pedagogické fakulty.
Foto: Petr Zatloukal
pátek 9. ledna 2015, 07:55 - Text: Milada Hronová

Pavel Neumeister z Ústavu pedagogiky a sociálních studií převzal na pedagogické fakultě proděkanskou agendu po Antonínu Staňkovi, který se stal primátorem. Fakultu chce dovést k úspěšným akreditacím.

„Za nejpodstatnější nyní považuji koordinaci a řízení přípravných prací, které povedou ke zpracování žádostí o akreditaci, případně reakreditaci stávajících studijních oborů na pedagogické fakultě pro období od roku 2016. V té době stávající akreditace studijních oborů totiž končí,“ uvedl proděkan Neumeister.

Ve výčtu jeho zásadních činností je i příprava koncepce studií, na nichž se podílejí i jiné fakulty, stejně jako zavádění evaluačních a motivačních nástrojů ve studijní agendě či zpracování nové koncepce pedagogických a jiných praxí v souladu s požadavky odborné praxe.

Neumeister byl proděkanem pro studijní záležitosti a praxe čtyři roky. „Navrhl jsem jej senátu pedagogické fakulty nejen proto, že je nutné mít agendu proděkana pro studijní záležitosti zajištěnou bez jakýchkoliv výkyvů, ale především pro jeho zkušenosti a odbornou erudici,“ vysvětlil děkan Čestmír Serafín. Je také přesvědčen, že Neumeister je odborník s širokým rozhledem a znalostmi problematiky výchovy a vzdělávání.

Neumeister se podle děkana dobře orientuje v záležitostech akreditačních řízení a jeho znalosti jsou vysoce ceněny v Asociaci děkanů pedagogických fakult České republiky. Má také velké zkušenosti v oblasti studijní agendy v podmínkách terciárního vzdělávání.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.