Nový kurz z pedagogické fakulty upozorní seniory na internetové podvody

Ilustrační foto: SXC
pondělí 27. ledna 2014, 15:04 - Text: Milada Hronová

Centrum prevence rizikové virtuální komunikace pedagogické fakulty připravuje kurz zaměřený na internetové podvody. Povedou jej zkušení kriminalisté i specialisté na internetové obchodování.

„Senioři jsou poměrně aktivními uživateli internetu, absolvují celou řadu kurzů práce s počítačem a internetem, zkoušejí pronikat do tajů sociálních sítí a samozřejmě i na internetu nakupují. Ve většině případů je pro ně důležitá cena zboží ai často se pod vidinou levného nákupu nechají napálit. Zaplatí podvodníkům za zboží, které již nikdy nevidí,“ řekl lektor centra René Szotkowski.

Mezi firmy, které spolupracují s Centrem prevence rizikové virtuální komunikace, se zařadila i společnost Allegro Group CZ provozující aukčního server Aukro a obchodní portál Heureka. Obohatí ho o zkušenosti s různými typy internetových podvodů spojených s aukcemi a nákupy.

„Podvodů se účastní i nezletilí uživatelé internetu. Pomocí různých typů podvodných inzerátů a podezřelých nabídek se snaží vylákat z nakupujících co nejrychleji finance, následně zamést stopy a vyzkoušet obdobný typ podvodu u jiného provozovatele,“ uvedl vedoucí Centra Kamil Kopecký. Bližší spolupráce s lidmi z praxe podle něj umožní nejen rychleji řešit jednotlivé případy, ale také vytvořit prototypy chování internetových podvodníků a přenést vše do oblasti prevence.

Na kurz se mohou zájemci přihlásit prostřednictvím Centra celoživotního vzdělávání pedagogické fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.