Nový céčkový předmět: Mediální výchova

Ilustrační foto: SXC
úterý 24. září 2013, 07:55 - Text: Milada Hronová

Katedra výtvarné výchovy otevírá jednorázový modul Mediální výchova. Studenti mohou získat nejen důležité informace, ale i deset kreditů a certifikovaný doklad o absolutoriu.

„Modul klade důraz na sociálněvědní a vizuálněkomunikační rovinu studia médií a na integraci mediální výchovy do vybraných vzdělávacích oblastí, především českého jazyka, dějepisu a výtvarné výchovy,“ uvedla Veronika Mališová Jurečková z katedry výtvarné výchovy.

Podle ní je tato nabídka určena především studentům učitelství. „V zásadě je však zaměřena na všechny studenty pedagogické fakulty bez ohledu na aprobaci,“ dodala Jurečková.

Modul se skládá z deseti předmětů, každý je ukončen zápočtem. Tato céčková varianta znamená pro studenta celkově 50 hodin výuky.

Zvyšování úrovně mediální gramotnosti je jednou ze základních kompetencí současného učitele a nutnou podmínkou pro úspěšnou orientaci v současném světě.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.