Nové senáty: filozofická i pedagogická fakulta připravují volby

Koláž: Žurnál UP
úterý 25. února 2014, 14:29 - Text: Milada Hronová

57 akademických pracovníků a 32 studentů souhlasí na filozofické fakultě s tím, že se budou ucházet o místo v akademickém senátu fakulty. Volby do senátu se uskuteční na čtyřech místech už v březnu. V dubnu chystá volební kolotoč i pedagogická fakulta.

Podle šéfa volební komise Jana Štěpána bylo nominací na filozofické fakultě více. Celkem 74 v případě akademických pracovníků a 39 nominací studentů. Ne všichni ale s kandidaturou souhlasili.

Filozofové zvolí senátory v březnu

Vzhledem k počtu akademické obce fakulty a jejímu rozmístění se volby do senátu fakulty uskuteční na čtyřech místech.

„Senátoři budou voleni na adresách Křížkovského, Vodární, Univerzitní a na Třídě Svobody,“ řekl předseda akademického senátu filozofické fakulty Tomáš Nejeschleba. 

Volby do Akademického senátu filozofické fakulty se uskuteční už 5. března od 9 do 16 hodin. Druhou možnost zvolit svého kandidáta dostane akademická obec 7. března v časovém rozmezí od 9 do 14 hodin. Na správnost voleb budou dohlížet pětičlenné komise.

Pedagogové zvolí senátory v dubnu

Své kandidáty do fakultního senátu navrhuje od pondělka také akademická obec pedagogické fakulty. V písemné podobě může návrhy kandidátů do fakultního senátu podávat k rukám předsedy volební komise Václavovi Klapalovi až do 14. března. Seznam kandidátů, kteří s kandidaturou vyjádří souhlas, zveřejní fakulta 21. března. Volby se uskuteční od 4. do 11. dubna v budově pedagogické fakulty na Žižkově náměstí.

Volby do velkého senátu

Obě fakulty budou kromě svých jedenadvaceti senátorů vybírat i zástupce do velkého senátu, tedy Akademického senátu Univerzity Palackého, kam každá fakulta vysílá dva akademiky a jednoho studenta.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.