Nové médium: Jazyk – Literatura – Komunikace

Repro: Žurnál UP
pondělí 4. února 2013, 15:34 - Text: Milada Hronová

Nový internetový časopis Jazyk – Literatura – Komunikace vznikl nedávno při katedře českého jazyka a literatury na pedagogické fakultě. Jeho periodicita je půlroční a koncepce otevřená, volně a průběžně doplňovatelná.

"Časopis je určen všem odborným pracovníkům v oboru jazykovědy, literatury a teorie komunikací, kteří se zabývají pedagogickými a didaktickými výstupy, mediální výchovou a analýzou textu. Může být k užitku nejen absolventům a odborníkům z oblasti pedagogiky, ale též odborníkům sociálních studií, žurnalistiky a dalších humanitních oborů,“ řekla Žurnálu Kateřina Ďoubalová, hlavní redaktorka média.   

Obsahem nově vzniklého periodika je strukturovaný soubor textů orientovaných na jazyková, literární, uměnovědná a obecně kulturní témata z oblasti humanitních studií.

Ze všech postupně nashromážděných příspěvků bude vždy v červnu a listopadu každého kalendářního roku vytvořen korpus časopiseckého vydání tak, aby každé uzavřené číslo obsahovalo pouze texty, které prošly recenzním řízením a byly garantovány redakční radou.

Vznik časopisu byl podle slov Igora Fice, taktéž hlavního redaktora časopisu, přirozenou reakcí na potřebu vytvořit v elektronickém prostředí prostor, který by byl běžně dostupný a umožňoval sdílet poznatky. „Cílem redaktorů a přispěvatelů je seznamovat odbornou veřejnost s nejnovějšími výstupy a výsledky bádání,“ uvedl Fic.

Mezi autory jsou odborní pracovníci znalí praxe z domácích univerzit a ze zahraničí, zvláště z oblastí slovansky mluvících zemí. Redakční rada tohoto média uvítá veškeré příspěvky, které budou tematicky, odborně i jazykově odpovídat definovaným kritériím.

Elektronický časopis Jazyk – Literatura – Komunikace je k nalezení ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.