Nejlepší kontratenoři střední Evropy dnes v kapli Božího Těla

Koncert Steva Wächtera.
Ilustrační foto: Marek Otava
úterý 11. prosince 2012, 10:56 - Text: Milada Hronová

Festival Opera Schrattenbach 2012 vrcholí. Dnešní koncert pěti kontratenorů a Ensemble Damian slibuje výjimečné pěvecké osobnosti, které strhnou technikou i výrazem. 

Koncert Ritorni se večer v kapli Božího Těla zřejmě stane místem s nejvyšší koncentrací kontratenorů ve střední Evropě. Vystoupí na něm Carl Thiemt, Steve Wächter a Stefan Kunath z Německa, Polák Piotr Olech a Jan Mikušek. „Jedná se sice o návraty k našim dřívějším skladbám, během večera však zazní ale i ty, které jsme instrumentovali přímo pro dnešní večer,“ řekl za pořadatele docent Vít Zouhar.

Koncert, který je součástí festivalu Opera Schratenbach, připravil olomoucký Ensemble Damian pod vedením Tomáše Hanzlíka a Víta Zouhara, v produkci Kateřiny Zahradníčkové. Má navázat na projekt z roku 2008, kdy v rámci stejného festivalu uvedl koncert s názvem Kontratenor v české hudbě 21. století. Kritika jej označila za nejlepší počin na poli soudobé hudby za posledních pět let.

Na dnešním programu jsou ohlášeny skladby dvou vůdčích osobností nejen olomouckého barokního hudebního života Víta Zouhara a Tomáše Hanzlíka. Oba působí na katedře hudební výchovy.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.