Děkan apeloval na zvýšení výkonu pedagogické fakulty

Poslední zasedání senátu v tomto akademickém roce.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 29. května 2014, 07:31 - Text: Milada Hronová

Naposledy před letními prázdninami se včera sešel senát pedagogické fakulty. Schválil studijní programy a obory pro akademický rok 2015/2016 i výroční zprávu pedagogické fakulty za rok 2013.

Děkan Čestmír Serafín seznámil senátory s financováním vysokých škol i dlouhodobou strategií ministerstva školství, která se týká počtu vysokoškolských studentů.

„Pedagogická fakulta tvoří rozpočet především díky počtu studentů ve studijních programech. Vzhledem k tomu, že ministerstvo školství už nějakou dobu uplatňuje v počtech studentů restriktní politiku a programově jejich počty na vysokých školách snižuje, je nutné zvýšit úsilí v ukazateli kvality a výkonu, jak je tomu například na přírodovědecké nebo filozofické fakultě,“ uvedl Serafín.

Olomoucká pedagogická fakulta patří v celé republice k těm, které přijímají jeden z největších počtu studentů. „Cílem ministerstva je snížit počty vysokoškolských studentů, klesající trend bude ještě pokračovat. Restrikce se zatím netýká jen doktorských studijních programů. V tuto chvíli ještě nevím, kolik studentů bude moci pedagogická fakulta přijmout,“ dodal Serafín.

Během jednání senátoři pedagogické fakulty schválili návrh studijních programů a oborů k otevření v akademickém roce 2015/2016. Senát tento dokument schválil s pozměňovacím návrhem, který specifikuje mezní datum pro doložení dokumentů o absolutoriu předchozího studia na 14. 7. 2015.

Bez připomínek senát pedagogické fakulty včera schválil výroční zprávu fakulty za rok 2013.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.