Čínští posluchači zhodnotili studium na pedagogické fakultě na výbornou

Studenti čínských univerzit absolvovali na pedagogické fakultě krátkodobé kurzy. S jejich kvalitou byli velmi spokojeni.
Foto: Milada Hronová
úterý 2. února 2016, 07:10 - Text: Milada Hronová

Víc než sedmdesátka čínských studentů a akademiků absolvovala na pedagogické fakultě krátkodobé kurzy. Kvalitu tamní výuky před časem ohodnotili na výbornou.

Pro posluchače čtyř čínských univerzit připravila pedagogická fakulta krátkodobé kurzy. Jejich frekventanti absolvovali program, který pro ně připravily různé katedry. Studenti i akademici z Číny prošli také novým průřezovým celofakultním studijníjním předmětem A Compendium of Educational,  Social and Human Sciences. 

„Do vzdělávání Číňanů s cílem motivovat studenty ze zahraničí k dalšímu studiu právě v Olomouci se zapojily všechny katedry a ústavy fakulty. Každé pracoviště připravilo do společného modulu minimálně jednu odbornou přednášku. Jsme rádi, že čínští studenti zatrhli v  závěrečném hodnocení kvality výuky písmeno A,“ řekl Vojtěch Regec, proděkan pro zahraniční vztahy.

Na poli internacionalizace této fakulty je prioritou zvyšovat míru zapojení všech pracovišť do mezinárodních aktivit. Pozitivní zkušenost studenta i dobrá pověst fakulty jsou důležitou vizitkou Univerzity Palackého v zahraniční.

„Spokojený student se se svou zkušeností rád podělí, a to nejen mezi svými spolužáky, ale i akademickými pracovníky na své alma mater, dodal proděkan Regec. Pozitivní hodnocení je podle něj důležitým implulsem k tomu, aby se posluchači za studiem do Olomouce vrátili. A mnohé tomu už i nasvědčuje. Na fakultě se začínají hromadit zahraniční dotazy, které se váží ke studiu v roce 2016. Fakulta už eviduje první přihlášky nových zájemců z Číny na letní školy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.